10 bøger du bør læse

Books.jpg

Jeg synes altid det er interessant, når der kommer sådan en liste ”10 bøger du bør læse”. Sidst fik jeg en liste over, hvad et par højtstående CEO’s har liggende på deres natbord. Jeg tænkte, at jeg også ville lave en liste til dig, som inspiration til, hvad du kan læse i løbet af efteråret. Den tager udgangspunkt i de bøger jeg har liggende på mit sengebord, som jeg skal dykke ned i indenfor nærmeste fremtid eller hvad jeg lige har læst.

The sleep revolution – Ariana Huffington (Penguin Random House UK, 2016) Jeg tror ikke der er mange der, ved hvor vigtig vores søvn er. Ariana har samlet en masse forskning på området, om hvordan mangel på søvn påvirker ALLE områder i dit liv.

Daring Greatly – Brené Brown (Penguin Life, 2012) Sårbarhed er måske vores største styrke og afgørende for at vi kan hvile i os selv som mennesker.

When breath becomes air – Paul Kalanithi (Random House, 2016) Paul er en mand, en kræftpatient og en neurokirurg læge. Bogen er en selvbiografi, som Paul skrev under sine sidste 6 måneder. Hvad er det, der gør livet værd at leve? Både som menneske og som patient. Hvis du ikke kniber en tåre under denne bog, så er du en hård nyser!

Together is better – Simon Sinek (Portfolio Penguin, 20016) Bare fordi jeg er så enig med budskabet. Dette er en skøn lille billedbog pakket med guldkorn fra Simon.

Originals - Adam Grant (WH Allen, 2016) Bogen udforsker, hvordan man kan genkende den gode idé, gøre opmærksom på den og spotte mulighederne for forandring.

Find your WHY – Simon Sinek, David Mead og Peter Docker (Portfolio Penguin, 2017) En praktisk guide til at finde dit personlige eller dit teams formål.

Fremtiden er feminin - Kirsten Stendevad (Gyldendal, 2017) Det er vigtigt for ledere af begge køn, at integrere den feminine kraft på lige fod med den maskuline. 

Thinking, fast and slow – Daniel Kahneman (Penguin Books, 2012) Bogen fortæller lidt om, hvordan vi træffer valg; og det er ikke som vi tror.

Quiet
– Susan Cain (Penguin Books, 2012) Dem der råber højst bliver ofte hørt, men måske er det på tide at lytte til dem, som er stille? En interessant bog om vores idealer og om at være introvert/extrovert.

The Power of Moments

- Chip Heath & Dan Heath

Mange af bøgerne kan du faktisk finde på dansk. Jeg kan dog bedst lide at læse bøgerne i deres original sprog (når det er engelsk), for der forsvinder så mange skønne detaljer ved oversættelsen, uanset hvor gode oversætteren er.

God læselyst