Hvad er RAV?

I min nyeste bog FEED Back – så du bliver hørt, står RAV for ROS, ANERKENDELSE og VÆRDSÆTTELSE. RAV er de små værdifulde interaktioner i hverdagen mellem os mennesker, som bringer os tættere på hinanden, og som er vigtige for at opbygge tillid og psykologisk tryghed.

Ros anerkendelse værdsættelse

 

Det kan betale sig at arbejde med RAV.

Selvfølgelig vil alle gerne have en rimelig betaling for det, vi yder, men den vigtigste faktor for arbejdsglæden og motivationen er ikke, hvad vi tjener, men om vores indsats bliver anerkendt og værdsat af andre. En dansk undersøgelse stempler manglende ros og anerkendelse på jobbet, som den anden hyppigste arbejdsglædedræber, og en ny undersøgelse lavet af Society of Human Ressource Management viser, at værdsættelse og anerkendelse er nøglefaktorer til at fastholde engagementet hos de dygtige medarbejdere.

Faktisk har RAV positiv indflydelse på mange af de vigtigste nøgletal i organisationen som effektivitet, sygefravær, medarbejderomsætning, kundetilfredshed – og RAV har generelt en positiv effekt på motivation, engagement, fællesskabsfølelsen, trivsel, kulturen og arbejdsmiljøet.

 

Vi taler ikke samme sprog

Vi kan ofte godt selv have en følelse af at vi giver masser af RAV til andre, men føler de nu også at de bliver rost, anerkendt og værdsat?

Det der får én til at føle sig værdsat, er ikke det, som får en anden til at føle sig værdsat. Vidste du, at der er 5 sprog for anerkendelse og værdsættelse? Det betyder at en del af den RAV vi giver, rammer hus forbi. Det er en af årsagerne til, at medarbejdere ikke føler sig værdsatte af deres ledere, selvom lederen rent faktisk viser anerkendelse og værdsættelse. Det kan også være årsagen til, at man føler sig mere værdsat af en kollega, end en anden.

 

RAV er gratis

Det fedeste ved RAV er, at det er gratis. Det koster os ikke noget. Vi skal selvfølgelig sætte en intention, blive bevidste om vores mønstre og muligheder, og til sidst også lidt kræfter for at gøre en ekstra indsats. Men der er utroligt mange muligheder

Jeg har lige afsluttet et forløb med fokus på ros, anerkendelse og værdsættelse hos en stor detailkæde. Over 6 måneder har vi taget RAV-temperaturen og trænet både ledere og medarbejdere i RAV med mere værdi.

Hvis I kunne tænke jer, at høre mere om, hvordan I kan arbejde med ROS, anerkendelse og værdsættelse i jeres organisation, så kontakt mig her.