Jeg har fået den fedeste feedback ... online!

Online medier er normalt ikke de bedste til at give og modtage feedback, men lige i dette tilfælde var det perfekt.

Sidste fredag var jeg ude og holde en workshop for ca. 80 lærer fra en folkeskole i Roskilde kommune. Det i sig selv er ikke interessant, men den tilbagemelding jeg fik fra workshoppen var til gengæld - eller rettere måden jeg fik tilbagemelding på.

Jeg kan godt lide at få tilbagemelding på mine oplæg. Der kommer altid en eller to og siger "det var et godt foredrag" eller "fedt", eller hvad de nu siger. Og det er selvfølgelig altid rart, når deltagerne giver en positiv tilkendegivelse på det, jeg har leveret. Det svarer til at jeg får en "like" på Facebook - men ikke mere end det. Det siger ikke noget om, hvad var særligt godt ... eller for den sags skyld dårligt.

Vigtig tilbagemelding
En af de spørgsmål jeg ofte slutter af med, når jeg holder foredrag er spørgsmålet "Hvad tager du med dig fra oplægget" - ofte er der enkelte, som deler. Nogle gange begrænser tiden, hvor mange som får taletid - særligt i store forsamlinger, men det er ikke alle, som har lyst til at sige noget højt foran andre. Andre skal bruge lidt procestid for at lande en kommentar. Sådan er vi jo flere der har det.

For mig er tilbagemeldingen super vigtig. Det giver mig et hint om, hvilket indhold jeg skal beholde, eller hvad jeg skal droppe.

Online feedback board
Tilbage til sidste fredag. I forbindelse med workshoppen havde min kunde på forhånd udleveret en QR kode til deltagerne, som ledte dem til et online kommentar-board i Padlet (Padlet.com), hvor deltagerne anonymt kunne poste deres refleksioner, highligts og billeder.


Giv feedback, når du har reflekteret
Fordelen ved denne metode er, at alle får taletid. Deltagerne kan poste, når de har fået reflekteret. Desuden er Padlet boardet også en god måde til at repetere indholdet af workshoppen. Hver enkelt deltager/team kan genbesøge dette online board når som helst og bruge det til at fortsætte samtalen. Hvad var det nu hun sagde? Hvilke pointer var der? Måske bliver man lige mindet om noget, når man læser de andres kommentarer.

Modtag feedback, når du er klar
- Og så kunne jeg her i weekenden i ro og mag og læse alle kommentarerne igennem. Det var en del flere kommentarer end jeg plejer at få, og meget mere detaljeret. Jeg har lovet mig selv, at jeg kommer til at tage Padlet med rundt på mine store foredrag i fremtiden.

Måske kan du også bruge Padlet til at give en online tilbagemelding på f.eks. et arrangement eller en workshop.