Hemmeligheden bag

Det lyser op med 100 FEEDBACK - så du bliver hørt hos JAC i Gentofte.

“Det er os fra kommunen” råbte Ann-Christina Matzen da Gentofte hos Job- Aktivitet- Og kompetencecenteret - også kaldet JAC - vandt prisen for årets bedste arbejdsplads første gang. Sidenhen har de vundet titlen 4 år i træk samt titlen for årets bedste offentlige arbejdsplads i 2020. Måske har du hørt om JAC og deres 90% ledelsesløse ledelse anført af Ann-Christina Matzen?

Hos JAC er det nemlig medarbejderne der hyrer, fyrer, laver budget, strategi, fordeler opgaver og meget mere - altså udover at tage sig af borgerne. Så da Ann-Christina ringede før jul for at spørge, om jeg ville komme derud og holde et foredrag om at spille hinanden gode gennem feedback, fik jeg ærligt lidt præstationsangst, fordi man løfter ikke de opgaver i fællesskab uden, at man allerede er god til det med feedback. Ann-Christina har ofte sagt til mig: “Det hænger så godt sammen. Vi kan ikke det, vi kan, uden det du kan”, og det er sådan med feedback, at det er noget man konstant skal arbejde med og arbejde på for at forblive god - og det gør de hos JAC.

En af de faktorer som er afgørende for, om feedbacken kan flyde frit, er tillid - tillid til hinanden på kryds og tværs. Tillid er sådan en sjov ting, for tillid bygges op over tid, men kan ødelægges på et split sekund. Man kan også have tillid til en persons faglighed, men ikke til personen i sig selv og omvendt. I feedbacksituationer skal der være tillid fra modtager til afsender, ellers bliver din feedback ikke hørt. Tilliden her drejer sig bl.a. om, at du som afsender ser, hvem jeg er som menneske, om du er kompetent i forhold til det, du giver feedback på, og om at du vil mig det bedste med din feedback.

Netop tillid er måske hemmeligheden bag JAC’s succes. For man mærker tilliden tydeligt. Der er tillid fra leder til medarbejder, fra medarbejder til leder, ledere og medarbejdere imellem. De arbejder hårdt på sagen og lader sig gerne inspirere udefra. Derfor blev der også investeret i 100 bøger til medarbejderne. De mener det, og de vil noget på kommunen i Gentofte.