Spil hinanden gode - med styrkebaseret feedback

Gallup

Feedback kan være et fantastisk redskab til at spille hinanden gode. Teamets succes afhænger af kvaliteten af vores relationer indbyrdes samt vores forståelse af hinandens styrker og svagheder, så vi kan bruge dem bedst muligt til at løse vores udfordringer sammen mod et fælles mål.

Styrkebaseret feedback handler om at spille hinanden gode ved at give feedback, der tager udgangspunkt i de styrker og evner vi allerede har. At kende sine styrker og kunne aktivere dem optimalt har vist sig at give større trivsel, højere performance, markant mere engagement og bedre robusthed.

I 2004 bad Gallup et stort antal medarbejdere vælge ét af to udsagn:
- Min leder fokuserer på mine svagheder eller negative egenskaber
- Min leder fokuserer på mine styrker eller positive egenskaber.

Gallup sammenholdte resultatet med medarbejdernes engagementsniveau, delt op i tre kategorier.

Ifølge en anden Gallup Meta-analyse fra 2015* klarer teams, der får styrkebaseret feedback, sig bedre end teams, der ikke gør:

  • Profit: 14,4-29,4% stigning

  • Medarbejder engagement: 9,0-15,0% stigning

  • Kundetilfredshed: 3,4-6,9% stigning

  • Salg: 10,3-19,3% stigning

  • Ulykker: 22,0-59,0 fald

  • Medarbejderudskiftning:
    I org. med lav niveau: 5,8-16,1% fald
    I org. med højt niveau: 26,0-71,8% fald

Alle undersøgelser i meta-analysen viste en klar og tydelig relation mellem en styrkebaseret indsats og performance på de 6 forskellige faktorer. Derudover viser forskningen, at når ledere giver feedback fokuseret på medarbejdernes styrker, så opstår der færre konflikter og samarbejdet bliver bedre.
Indsatserne i de mange organisationer var meget forskellige. Et sted nøjedes man med kun at gøre medarbejderne bevidst om deres top styrker. Så blot det at få afdækket sine styrker havde en positiv indflydelse på resultaterne. Andre steder supplerede man med coaching, uddannelse og indsatser designet til ledere og teamet som helhed.
* Strenghts Meta-Analysis: The Relationship Between Strenghts-Based Employee Development and Organizational Outcomes 

Kender du dit teams styrker?

Du kan nemt få afdækket dit teams styrker, så du kan bruge dem effektivt til at nå jeres mål sammen. Der er flere forskellige styrketests på markedet, og hver især kan de noget forskelligt. I bund og grund kan de nogenlunde det samme.